by

1,2,3 La perete stop

Imi aduc aminte cu drag ca acest joc ne obosea foarte tare. Copilul care  trebuia sa stea cu fata la perete numara si tu veneai tare dar cand striga “Stai” ramaneai statuie si incercai sa ramai cat mai calm, sa nu te misti, ca sa nu fi nevoit sa reiei jocul de la capat si sa nu ai ocazia sa devii si tu imparat.

Image result for 1 2 3 la perete stai

1,2,3 La perete stop este un joc al copilariei mele. Poate ca multi dintre voi citind acest articol o sa va readuceti aminte de copilaria traita. Pentru a ma juca acest joc trebuia sa alegem un conducator care trebuia sa ramana la distanta, cu spatele la restul copiilor. Aceasta trebuie sa spuna cat mai tare “1!2!3! La perete stai!” iar apoi sa se intoarca la ceilalti. In tot acest timp, acestia incearca sa ajunga cat mai aproape de primul.Conducatorul trebuia sa verifice daca cineva se misca, iar daca unul dintre noi eram vazuti miscandu=ne eram trimisi inapoi la perete.
Mai exista o varianta si tin minte ca si noi o jucam cand eram mici. Rege, Rege cat e ceasul?

Image result for 1 2 3 la perete stai
In acest joc se alege un rege si ceilalti eram slujitorii lui. Toti slujitori trebuia sa ajungem la rege. Atunci ii vor zice cele mai frumoase lucruri pe care el vrea sa le auda despre el, urmand ca acesta sa ne dea un fel de pas sau un fel de saritura. Cand regelui ii place lauda el va spune: “- Eu iti dau:… ” (Variante posibile:)
– un pas de elefant (un pas mare inainte)
– un pas de furnica (un pas mic-mic)
– un pas de pitic (un pas mic)
– o saritura de maimuta(o saritura)
– un pas de rac (un pas normal dar inapoi). Un joc plin de puritate si care cu siguranta multi dintre voi il cunoasteti.

Image result for 1 2 3 la perete stai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *