by

Aplicatii ale generatoarelor de curent

Oricine sta la casa si a trecut vreodata printr-o pana de curent mai serioasa s-a gandit, cu siguranta, la avantajul de a avea un generator electric la dispozitie. Indiferent ca e folosit pentru situatii imprevizibile, sau ocazional in scopuri recreationale, generatoarele de curent sunt utile de avut in casa, iar oferta de pe piata e diversa si nu dezamageste.

Unii prefera chiar generatoarele portabile, deoarece datorita dimensiunilor mici pot fi transportate si folosite pentru a alimenta utilaje sau scule electrice in zone unde nu exista electricitate. Aplcatiile in care isi gaseste utilitatea un generator de curent sunt foarte multe si depind de nevoile fiecaruia.

Generator pentru casa

Cea mai importanta functie pe care o poate indeplini un generator de curent intr-o casa e sa ofere siguranta in cazul unei pene de curent. Un frigider mentine temperatura doar cateva ore fara curent, dupa care mancarea va incepe sa se altereze. O situatie mai grava e cand unele persoane au medicamente care trebuie tinute la temperaturi scazute, sau folosesc aparate de oxigen si alte echipamente medicale ce necesita curent pentru functionare. Bolnavii cu probleme respiratorii vor fi dependenti de aerul conditionat in zilele calduroase. Cu un generator suficient de mare, un aer conditionat portabil va putea fi alimentat fara probleme.

Backup pentru firme

Orice afacere care ar fi afectata de o pana de curent va beneficia de prezenta unui generator. Spre exemplu, o firma care ofera servicii de internet va pierde foarte multi bani in cateva ore de nefunctionare. Restaurantele, abatoarele si restul magazinelor care trebuie sa-si tina produsele la rece vor suferi si ele pierderi importante.

Siguranta sporita la temperaturi extreme

Pe caldura am stabilit ca ar fi necesar un aer conditionat portabil, insa si pe ger isi dovedeste utilitatea generatorul de curent. Centrala termica si alte incalzitoare nu vor functiona fara acces la curent electric, iar cand temperaturile scad rapid, mentinerea caldurii in casa devine o chestiune de viata si de moarte.

Sursa de curent pentru activitati recreationale

Iesirile in aer liber nu trebuie sa fie neaparat aspre, iar un generator portabil ofera in astfel de situatii o bucatica din confortul de acasa. Astfel se va putea folosi un espressor pentru cafea, sau se va putea alimenta o mini lada frigorifica auto cu freon care sa tina mancarea rece pentru cateva zile fara probleme.

Dar un generator portabil e mult mai versatil si poate alimenta sisteme de iluminare, aparate anti tantari, ventilatoare, compresoare, cuptoare cu microunde si multe alte dispozitive electrice utile atunci cand suntem departe de casa.

Sursa de curent pe santiere

In locatiile izolate devine necesar un generator de curent portabil pentru constructii, iar din fericire exista si astfel de generatoare puternice ce functioneaza cu benzina si pot asigura alimentarea sculelor electrice pe durata intregii zile, indiferent de voltajul necesar.
In concluzie, generatoarele electrice sunt necesare intr-o casa, reprezentand o solutie de rezerva in multe situatii, unele care ne pun si viata in pericol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *