by

Masinile scumpe din Bucuresti

Astazi o sa deschid o discutie despre masini scumpe versus masini ieftine, deoarece mi se pare ca in ultima perioada numarul de masini scumpe din Romania a luat o mare amploare. Comparativ cu tari precum Germania sau Italia, unde se circula mai mult pe motociclete, sau poti vedea doar masini cu preturi medii,la noi situatia este total diferita.In Bucuresti e plin de BMW-uri, Audi si SUV-uri. De Mercedes nu mai vorbesc. Locuind in sectorul 3, doar la mine pe strada am numarat 5 Golf GTI si 9 BMW-uri dintre care cel putin patru noi. Ma tot intreb ce poti face in Romania cu un Golf GTI, pe strazile pline de gropi, trafic infernal, drumuri mereu in renovare, sa nu mai zic si de putinele locuri de parcare pe care le avem la dispozitie.
Masinile scumpe au cateva dezavantaje majore:
– costuri de intretinere sunt mari si consumul de carburant este extrem de mare;
– daca avem o astfel de masina si vrem sa o vindem, pretul acesteia este injumatatit. Daca doriti va puteti lua un Ferrari din 2010 cu 20.000 mii de euro!
Toate aceste lucruri ne transmit ceva despre felul romanului si modul lui gresit de a gandii, care se imbogateste brusc. Cunosc un vecin care si-a luat un Mercedes. Problema lui acum este ca ramas fara job, si nu mai are bani de benzina, de  asigurare nici nu mai vorbim, iar atunci cand a cumparat-o, second hand, costa aproximativ cat o garsoniera. Nu mai spun ca el sta si cu chirie. Considerati ca acest lucru este o afacere?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *