by

Ce sunt si la ce ne folosesc probele civile intr-un proces

In urma cu ceva timp am fost nevoit sa ma ocup sa gasesc anumite probe si dovezi pentru a castiga un proces civil.
Astazi o sa va povestesc putin din experienta mea si care este importanta probelor intr-un proces civil.
Probele sunt o institutie centrala in proces, ele fiind unul dintre cei mai importanti factori in opera de distribuire a justitiei, pentru ca, fara probe, hotararea judecatoreasca este practic imposibila. Intr-adevar, pentru a putea pronunta hotararea, judecatorul trebuie sa cunoasca raporturile reale dintre parti, respectiv faptele care au dat nastere conflictului dintre ele, si apoi sa faca la aceste fapte aplicarea normei de drept corespunzatoare.
Daca judecatorul care se ocupa de proces cunoaste sau este presupus a cunoaste legea, in schimb probele sunt indispensabile pentru afalrea starii de fapt, deoarece el este strain de raporturile dintre parti si probele sunt tocmai mijloacele prin care el poate lua la cunostinta de aceste raporturi.
Opera de distribuire a justitiei nu poate fi realizata decat daca hotararea instantei se sprijina pe atare dovezi, incat sa formeze convingerea oricui exprima adevarul si este dreapta.
Cu cele spuse mai sus sper sa va fie de folos in cazul in care aveti o problema legala si sunteti nevoiti sa aduceti probe pentru dosar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *