by

Cele mai importante detalii pe care trebuie sa le stii cand cumperi o masina de spalat rufe

Mereu ne dorim sa imbracam haine curate, ce miros cat se poate de frumos si care sa ne ofere acea senzatie de prospetime, nu-i asa? Ei bine, cum am putea sa avem parte de toate acestea fara o masina de spalat rufe? Totodata, e foarte important ca aceasta sa fie de cea mai buna calitate.

Cum sa alegi un model cat mai performant? Afla cele mai importante detalii pe care trebuie sa le stii cand faci o astfel de achizitie:

Ce capacitate are cuva?

Probabil unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand vrem sa cumparam o masina de spalat rufe e cel ce tine de capacitatea cuvei, adica cate haine vei putea sa introduci pentru o singura spalare.

In general masinile de spalat mai moderne prezinta si o capacitate mai ridicata, spatiul respectiv fiind eficientizat si mai incapator, insa nu e o regula. De altfel, poate depinde si de nevoile pe care tu le ai.

Oricum ar fi, o masina cu o capacitate de spalare ceva mai mare este evident o solutie mai buna, mai ales daca de ea se va folosi intreaga familie. Stim cu totii cat de neatenti pot fi copiii cu propriile lor haine, iar daca acestia sunt prezenti in acea familie este foarte clar ca hainele se vor aduna destul de rapid. Totodata, poate fi vorba si despre o unitate de cazare, sa spunem o pensiune, in care lenjeriile trebuie schimbate in permanenta.

Pentru toate aceste cazuri prezentate e nevoie sa se aleaga o masina de spalat rufe cu o capacitate a cuvei foarte mare, ceea ce va aduce un plus de eficienta.

Ce viteza prezinta centrifuga?

Acesta e un aspect tehnic destul de important din doua motive: unul este ca rufele vor fi ceva mai uscate daca viteza de centrifugare este mai mare, insa pe de alta parte se poate pierde din calitatea tesaturii materialului respectiv.

Prin urmare, e foarte important ca acest detaliu sa fie urmarit cu atentie, iar pentru a veni in ajutorul utilizatorilor multe dintre masinile de spalat rufe mai performante au si programe prestabilite in acest sens.

Unele materiale pot fi mai sensibile, in timp ce altele rezista mult mai usor o spalare mai energica si in care se foloseste apa aflata la o temperatura mai ridicata. Ca de exemplu, daca veti opta pentru o masina de spalat rufe apartinand unui brand de renume, poate chiar o masina de spalat Whirlpool, atunci puteti seta cu incredere programul special creat pentru materialele introduse in cuva. Rezultatul va fi cu siguranta cel dorit si va veti putea bucura de hainele respective la fel cum ati facut-o si la prima purtare, calitatea fiind aceeasi.

Cata energie electrica consuma?

Un ultim aspect de care trebuie sa tii cont este cel al consumului. E important de inteles ca orice spalare implica si anumite costuri, nu doar din punct de vedere al curentului electric, dar si in ceea ce priveste apa, respectiv detergentul si balsamul.

Toate aceste aspecte trebuie sa fie pe deplin eficientizate si sa existe un randament cat mai crescut. In ceea ce priveste eficiente energetica, masinile de spalat rufe, precum si majoritatea electrocasnicelor sunt clasificate in diverse clase energetice.

Pentru a te orienta catre cea mai performanta masina de spalat rufe din aceasta privinta alege una care se afla in clasa A+, A++ sau A+++, care este de altfel si maximum de eficienta.

Asadar, alegerea unei masini de spalat nu e deloc ceva de speriat, fiind chiar o decizie usoara daca se tine cont de aceste aspecte. Ai grija sa alegi un brand recunoscut si sa cantaresti foarte atent ceea ce-ti ofera cu ceea ce ai tu nevoie. Poti accesa si site-ul demax.ro daca vrei sa ai parte de oferte foarte atractive si o diversitate de produse recunoscute pentru calitate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *