by

Cristiano Ronaldo jucatorul meu preferat

Cristiano Ronaldo este un jucător de fotbal profesionist, care și-a stabilit recorduri în timp ce joacă pentru ambele echipe Manchester United și Real Madrid.
Cristiano Ronaldo sa născut pe 5 februarie 1985, în Funchal, Madeira-Portugalia. Manchester United a plătit 12 milioane de £ sa semneze contracul cu el, iar în 2003 a fost o taxă record pentru un jucător de vârsta lui. In anul 2004 in Cupa finala, el a marcat pentru Manchester primele trei goluri și a ajutat la castigarea acestui campionat. În 2008, el a stabilit un record pentru franciza de goluri marcate. În anul 2009, Real Madrid a plătit un record de 131 milioane $ pentru serviciile sale.

0464744001431206183_filepicker
Ronaldo a fost introdus pentru prima dată la un joc de fotbal de catre tatal lui. Până la momentul în care a fost la varsta de 10 ani, el era deja recunoscut ca un fenomen de copil care a mâncat, a dormit și a băut jocul de fotbal. Nașul său, Fernao Sousa, a reamintit pentru reporterii britanici, adaugand.

La începutul adolescenței sale, talentul si legenda lui Ronaldo au crescut considerabil. După un stagiu cu National Madeira , el a semnat cu Sporting Portugalia în 2001. În același an, la frageda varsta de 16 ani, Ronaldo se întoarce cu o performanță fermecatoare împotriva lui Manchester United. El a făcut o astfel de impresie deoarece un număr de jucători de la United a cerut ca managerul lor să încerce și să semneze cu tânărul player. Nu a fost cu mult timp înainte ca clubul sa plăteasca 12 milioane pentru echipa lui Ronaldo.

0919029001460152719_filepicker

Succesul cu Manchester United

Ronaldo, cu toate acestea, nu a ratat. El a arătat promisiunea lui devreme în 2004 la FA Cup finala,unde echipa a avut primele trei goluri și i-a ajutat să castige campionatul. În anul 2008, la un an după semnarea contractului o perioada de cinci ani, si 31 de milioane £ , Ronaldo a justificat fila din nou si a ridicat atunci când a avut împreună unul dintre cele mai bune sezoane ale clubului din istorie, stabilind un record de franchiza si goluri marcate (42), și câștigând el însuși Lumea FIFA si onoarea anului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *