by

Cum alegi un scaun auto

Daca pana sa il ai pe cel mic nu te gandeai decat cum sa-ti pui niste jante mai interesante, cum sa iti pui niste faruri de xenon sau eventual cum sa pui niste muzica interesanta pe masina, dupa ce se naste bebelusul se schimba prioritatile. Pai in primul rand iti trebuie un scan de copil, iti trebuie si o scoica pentru prima perioada in care cel mic nu poate sa stea in fund si de asemenea poti gasi tot felul de accesorii pentru copil, care sa isi gaseasca loc in masina.

scaun-de-masinaDaca toate celelalte le poti inlocui cu usurinta, atunci cand vine vorba de scaunul de copil, acesta nu poate fi inlocuit. Este un strict necesar si nu poti sa mergi cu cel mic in masina fara un astfel de scaun. Pe langa faptul ca nu este deloc comod pentru persoana care ar trebui sa il tina in brate, sa zicem pentru un drum scurt, la un drum lung nu ai nici o alta varianta decat scaunul de masina.

Dar hai sa vedem de ce trebuie sa tinem cont atunci cand alegem un astfel de scaun auto. Pai in primul rand trebuie sa tii cont de varsta celui mic. Scaunele auto sunt si ele impartite pe grupe de varsta, de tipul pana la 1 an, intre un an si 2 ani si tot asa. Apoi trebuie sa tinem cont de aspecte secundare cum ar fi accesoriile pentru scaunul auto, inaltatoarele pentru acesta sau modul in care acesta se poate regla. Si nu in ultimul rand, probabil de multe ori fiind pe primul loc, este vorba de pret. Daca vrei sa cauti un model de scaun auto ieftin, atunci trebuie sa stii si ce marci de scaune se gasesc in aceasta arie de selectie si aici te poti orienta catre cele de la Maxim Pop sau Little Rider. Daca vrei sa te orientezi catre un model ceva mai scump, atunci cu siguranta poti alege unul Recaro sau chiar unul din modelele celor de la Cosmo.

Indiferent de optiuni, este lesne de inteles ca nu poti sa mergi cu copilul in vacanta sau la drumuri medii spre lungi, fara sa ai un scan auto in masina ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *