by

Cum inveti Photoshop

Photoshop-ul este una dintre cele mai folosite aplicatii pentru editarea fotografiilor, ajungand in momentul de fata sa fie folosit ca un fel de profesie, pentru a se realiza cu succes fel si fel de ilustratii, grafica computerizara, webdesign si multe altele.

Cu alte cuvinte, photoshop-ul este un soft foarte practic ,care contribuie la dezvoltarea creativa a celor care il folosesc, mai ales daca este vorba de incepatori in arta fotografica.

Photoshop-ul se numara printre cele mai complexe si cunoscute soft-uri, folosite pentru retusarea imaginilor sau fotogarfiilor, fiind destul de utilizat in intreaga lume. Complexitatea lui este izvorata din multitudinea de lucruri pe care aveti posibilitatea sa le realizati cu o astfel de aplicatie. Nu aveti nevoie decat de un strop de imaginatie, si cu ajutorul programului minune, gandurile dumneavoastra pot deveni adevarate creatii. Cu ajutorul photoshop-ului exista posibilitatea crearii atat a unui avatar pentru o persoana apropiata cat si a unui joc, filmulet sau spot publicitar pentru o anumita firma.

Cu o experienta vasta in editare foto si dupa cativa ani de munca, cu ajutorul photoshop-ului aveti posibilitatea sa va transformati pasiunea in arta, insa drumul pe care il aveti de parcurs, ca grafician, este destul de lung, pana veti ajunge intr-un astfel de punct.

Pentru orice dornic sa se initieze in tainele photoshop-ului, sig-urile reprezinta modalitatea perfecta prin care un incepator se poate initia in tainele design-ului. Acesta este cu adevarat un mod destul de simplu de a invata o serie de lucruri care se vor dovedi foarte utile in viitor, fiind cel mai bun mod de a invata sa manevrati corespunzator umbre, efecte, lumini si culori, precum si modul corect de imbinare a acestora si focalizarea imaginilor.

Un lucru foarte important, de care trebuie sa tineti neaparat cont, in momentul in care vreti sa dati nastere unei creatii proprii cu ajutorul photoshop-ului, este reprezentat de faptul ca trebuie sa aveti foarte clar in minte ceea ce doriti sa creati, in special in ceea ce priveste tema si resursele, precum si stock-ul sau render-ul.

Din punct de vedere al creatiei, in momentul in care va apucati de lucru in photoshop, aveti neaparat nevoie de mai multe lavere, deoarece in cazul in care lucrati cu unul singur, veti pierde sirul efectelor pe care le adaugati si nu aveti nici posibiliatea sa efectuati unele modificari.

De asemenea, alegeti sa folositi culorile care fac parte din stock sau render, deoarece in cazul in care veti opta pentru cele care va plac dumneavoastra, nu prea aveti cum sa va alegeti background-ul potrivit (inchis sau luminos) deoarece acest lucru se poate face doar cu ajutorul luminozitatii de pe render/stock.

In photoshop, prin punct focal se intelege, punctul care iese imediat in evidenta in momentul in care cineva arunca o privire asupra unui anumit sig. Acesta poate fi reprezenta de un text, o forma de relief,sau orice alt obiect, si este obligatoriu ca ele sa se evidentieze prin marime, culoare, luminozitate sau claritate.

Photoshop-ul reprezinta in ziua de astazi, modalitatea perfecta prin care specialistii in editarea sau retusarea fotografiilor si imaginilor, au posibilitatea sa modifice o serie de imagini care apar in reviste. Cu ajutorul acestei aplicatii minune, exista posibilitatea ca o persoana care se apare intr-o anumita fotografie sa fie facuta sa arate cu 10 sau 20 de kg mai putin, si total numai cu cateva apasari de butoane.
Ca in orice situatie, si aceasta aplicatie minune, a atras o serie de pareri pro si contra, fiind considerata de unii o mana cereasca si aducandu-i-se o serie de ofrande in momentul in care o fotografie este modificata in mod radical, in timp ce altii nici nu vor sa auda de asa ceva, considerand-o un mijloc de a ascude defecte si de a minti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *