by

Cum sa contestam amenzile de circulatie

Nu e deloc distractiv sa iei o amenda de circulatie si cu atat mai putin distractiv este atunci cand simti ca s-a facut si o nedreptate sau ca politistul a facut tot posibilul ca tu sa primesti acea amenda. Pentru asta, exista binenteles si o metoda prin care acestea pot fi anulate in instanta si nu este deloc dificila, ba mai mult, cred ca este destul de simpla, mai ales atunci cand ai dreptate.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci, este sa ai grija ca amenda sa nu aiba mai mult de 15 zile, altfel totul este in zadar si bagati frumos mana in portofel sa rezolvati acest caz. Daca nu au trecut cele 15 zile si aici trebuie sa verificati data de pe procesul verbal, in cazul in care v-a fost inmanat personal si data cu stampila postei, in cazul in care v-a venit acasa prin plic, atunci trebuie sa depuneti o plangere. Partea proasta este ca aceasta trebuie sa fie depusa in instanta din judetul in care face parte unitatea rutiera de politie care v-a dat amenda. Daca sunteti din Bucuresti si ati fost amendat la Arad, iar amenda este de 350 lei, mai bine o platiti. Tot drumul cu siguranta nu merita aceasta suma.

Daca se intampla chiar in orasul in care locuiti, atunci merita si aveti grija ca plangerea sa contina descrierea exacta a faptelor si pasaje din legislatie care va pot ajuta la anularea procesului verbal.
Apoi vine randul dosarului, care trebuie sa contina o copie dupa actul de identitate,  o copie la procesul verbal de contraventie, plangerea împotriva procesului verbal de constatare a contraventiei si binenteles un memoriu impotriva organului de politie (daca este cazul).

Acesta se depune la Serviciul de Politie Rutiera de la inspectoratul Judetean de unde ati fost amendat.
Nu e deloc complicat tot procesul, dar trebuie sa fiti sigur ca s-a comis o nedreptate, altfel nu are rost sa va complicati.

Daca totusi ai nevoie de ajutor, exista si o firma specializata pentru contestarea amenzilor, care vor face toate procedurile pentru voi. Probabil nu este singura, dar cu ei am colaborat si cred ca merita si o recomandare, serviciile fiind ireprosabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *