by

Cum schimbi un cooler la laptop sau desktop

Poate parea o defectiune lipsita de importanta, dar defectarea cooler-ului reprezinta un adevarat pericol pentru laptopul dumneavostra, deoarece acesta asigura racirea pieselor. In cazul in care cooler-ul nu mai functioneaza deloc, aceste piese se vor incinge si se vor topi, iar laptopul va fi compromis. De aceea, daca ati constat ca acesta nu se mai roteste, schimbati-l cat mai repede cu putinta.

Prima data incercati sa suflati aer in cooler prin orificiile de pe margine. Daca functionarea acestuia este la fel de defectuoasa, va trebui sa il desfaceti si sa incercati sa il rotiti cu mana. In cazul in care nu se roteste sau persista zgomotul, va trebui in mod obligatoriu sa inlocuiti cooler-ul. O astfel de operatiune este cat se poate de simpla, tot ce trebuie sa faceti este sa deconectati mufa care asigura alimentarea cooler-ului si sa il scoateti din suport, dar aveti grija ca poate fie prins cu suruburi sau cu cleme, iar dupa aceea au loc operatiunile de montarea cooler-ului nou, adica fixarea acestuia in suport, conectarea mufei de alimentare si in cele din urma verificarea modului de functionare.

Cooler-ul laptopului a devenit zgomos si vi se pare ca nu mai functioneaza corespunzator sau pur si simplu s-a stricat complet? Iata cum puteti sa il curatati sau sa il inlocuiti.

Inlocuirea unui cooler se poate face de catre oricine, pentru ca nu presupune nici cunostinte in domniu, nici o indemanare prea mare. Puteti sa faceti aceasta reparatie chiar la dumneavoastra acasa. Ca materiale veti avea nevoie de un cool-er nou, evident, o surubelnita in cruce si un spary cu aer comprimat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *