by

Despre Pager

Cu toate ca acest aparat a fost detronat de telefonul mobil, e bine sa stim cateva lucruri despre el, pentru ca, in anumite situatii, se mai foloseste (pentru personalul medical din spitale, de exemplu; ba chiar, de curand, am auzit de un pager pentru anuntat cutremure).
Pagerul este un aparat electronic de mici dimensiuni,ceea ce ne permite sa-l purtam in permanenta asupra noastra. Este mai ieftin decat telefonul mobil, dar posibilitatiile de comunicare sunt mai reduse.Pagerul are un ecran pe care se afiseaza mesajele dupa ce aparatul emite un semnal specific (bip,bip,bip!).
Transmitatorul telefoneaza unei centrale, unde o functionara preia mesajul si il retransmite la numarul de pager indicat.Preia mesajul si il retransmite la numarul de pager indicat. Primitorul nu poate sa raspunda, ci doar sa dea curs mesajului de tipul:”Va asteptam la 12 la redactie”, sau “Va rog sa ma sunati la 212 14 59”, “Multumesc Victor Pop” sau “Dr.Popescu are o urgenta la camera 106”.
Bunele maniere va obliga sa formulati un mesaj succint, intr-un limbaj politicos. Daca folositi cuvintele suburbane, centralista are dreptul, ba chiar obligatia de a nu-l prelua.
Ca posesor de pager, politicos este sa dati curs cat se poate de repede solicitarii din mesaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *