by

DVR-ul si sistemul de supraveghere – review

In ultimii ani, supravegherea video a capatat o cu totul si cu totul noua dimensiune la nivel inalt. Din America de Nord, pana in Asia si Europa, sistemele de supraveghere video si-au raspandit renumele captand atentia oamenilor si autoritatilor locale in incercarea disperata de a combate infractionalitatea si terorismul. Foarte multe orase importante din lume au implementat adevarate retele de camere video de supraveghere pe strazi si in locuri publice, iar in majoritatea zonelor din America de Nord si Europa Centrala si Vest, camerele de securitate au primit increderea oamenilor de rand.

Statistica le da dreptate, pentru ca aceste echipamente de monitorizare au imbunatatit vizibil viata oamenilor si au redus considerabil sansele infractorilor de a profita de neatentia proprietarilor. Astazi, o casa protejata de un echipament de securitate este cu 78.7% mai putin expusa riscului de jaf, in comparatie cu una neprotejata. Iar oamenii in general tin cont de aceste detalii pentru ca de regula, statistica nu minte. In tara noastra proportiile dezastrului de dupa 1989, cand infractorii au luat cu asalt viata oamenilor linistiti si asezati, s-au diminuat considerabil incepand cu 2005-2006, dupa ce sistemele de securitate au devenit din ce in ce mai populare. Achizitionarea de astfel de sisteme de securitate ajuta societatea in care traim sa se dezvolte cu mult mai normal decat in perioada 1990-1999.

Procesul de achizitionare al acestor kituri de supraveghere este insa foarte important si nu tocmai usor. Trebuie sa tineti cont de anumite detalii importante care pot face diferenta in favoarea dumneavoastra si care va pot ajuta sa cumparati sistemul de securitate ideal pentru ceea ce va doriti. Vom incerca sa va ajutam sa faceti acest lucru, in cele ce urmeaza, pentru ca stim cat de dificila poate fi aceasta misiune.

Atentie la achizitionarea camerelor de supraveghere

Atunci cand iti doresti un sistem de supraveghere video de calitate trebuie sa tii cont fara indoiala de nivelul de performanta al camerelor video. Fii atent la rezolutia lor, pentru ca este unul dintre detaliile cele mai importante. Pentru o imagine clara si de calitate, o camera video de supraveghere trebuie sa inregistreze macar in format 720p. Daca optati pentru un sistem de supraveghere IP, alegeti camere de supraveghere care sa aiba o rezolutie de minim 1 Megapixel, iar daca optati pentru camere de supraveghere AHD, cautati ca rezolutia lor sa atinge minim 800-1200 linii TV. Un alt aspect cheie in ceea ce priveste camerele de securitate este capacitatea de frame rate (cadre pe secunda). Daca iti doresti camere care pot reda in timp real ceea ce se intampla, opteaza pentru dispozitive capabile sa atinga 30 de cadre pe secunda. Mare atentie si la modelul de camera! Un sistem de supraveghere poate include camere pentru spatii interioare sau spatii exterioare, iar in unele cazuri, pentru ambele tipuri de spatii. Daca ai de supravegheat o zona extinsa, in aer liber, opteaza pentru sisteme de supraveghere video exterior cu camere rezistente la intemperii si capabile sa atinga distante mari de vizualizare. Un astfel de sistem de supraveghere gasesti pe website-ul rocamere.net la un pret excelent pentru piata din Romania. Vei beneficia de patru camere de tip AHD cu o rezolutie de 1200 de linii TV (720p sau 960p), camere incluse in clasa de protectie IP66, care pot functiona la temperaturi cuprinse intre -20 si 60 de grade Celsius. Daca scopul tau este sa protejezi o locatie inchisa, opteaza pentru sisteme de supraveghere video interior, care folosesc astfel de camere (in general de tip dome) perfect compatibile cu spatiile indoor. Tot pe site-ul supravegherevideo.com vei gasi o gama variata de astfel de sisteme cu preturi diferite si caracteristici diferite. Poti arunca o privire peste acest sistem de supraveghere video interior cu doua camere de tip dome antivandal cu rezolutie de 1200 de linii TV. Nu trebuie sa uiti de capacitatea camerelor de securitate de a filma in conditii de iluminat scazut. Sistemul infrarosu al acestora este foarte important, pentru ca pe baza lui, vei putea inregistra imagini si supraveghea obiective si pe timp de noapte in conditii foarte bune. Camerele de supraveghere cu leduri infrarosu incluse in sisteme de securitate au nevoie de caracteristici puternice si trebuie sa fie capabile sa poata functiona perfect chiar daca in locatia dumneavoastra este aproape intuneric.

DVR-ul, un capitol esential in viata unui sistem de securitate

Dar, atunci cand achizitionezi un sistem de supraveghere, nu doar peste subiectul camere video de securitate trebuie sa arunci atent o privire ci si pe unitatea de inregistrare redare. Un echipament vital pentru perfecta functionare a unui sistem de supraveghere, dvr-ul trebuie sa indeplineasca anumite caracteristici pentru a se ridica la nivelul de performanta pe care il asteptati. Numarul de canale trebuie sa coincida sau sa fie mai mare decat numarul de camere la care dumneavoastra va ganditi sa le atasati pentru a forma un sistem. Aceste dispozitive trebuie sa fie suficient de stabile si usor de intrebuintat si mai ales sa aiba capacitatea de a reda imagini in timp real de la camerele dumneavoastra, pentru ca ulterior, sa puteti vizualiza sistemul dumneavoastra de supraveghere in timp real prin internet. Va recomandam acest sistem de supraveghere cu doua camere de tip Zum2A si un DVR model ADN 448, un dispozitiv de ultima generatie, perfect compatibil cu orice platforma de telefon mobil (pentru a putea reda imagini live pe telefonul dumneavoastra) si care ofera utilizatorilor cateva functii sofisticare de ultima generatie precum Inregistrare, PTZ, Tur, Alarma, Video Push, Email, Ghid Meniu , detectie la miscare, trimitere date catre mail predefinit, dual-stream, pentaplex precum si functii playback ca redare, pauza, stop, derulare, redare accelerata, redare in reluare sau zoom digital. In ceea ce priveste DVR-ul pe care viitorul dumnevoastra sistem de securitate ar trebui sa-l contina, un alt detaliu important il reprezinta capacitatea de compresie. Metodele de compresie sunt destul de complexe si difera de la un dispozitiv la altul, insa modelul prezentat mai sus (ADN448) foloseste encoderul H.264, care poate economisi in mod inteligent capacitatea hard-disk-ului si sa pastreze in acelasi timp calitatea si claritatea imaginilor venite de la camerele de supraveghere.

Incercati sa tineti cont de aceste detalii atunci cand achizitionati un sistem de supraveghere video, pentru ca pe viitor, toate se vor demonstra utile. Pentru a afla care este sistemul de securitate care ti se potriveste cel mai bine, poti contacta echipa rocamere.net si poti demara primele discutii privitoare la achizitionarea unui kit de securitate stabil, eficient si cu un raport calitate pret echilibrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *