by

Gazduirea pe windows, avantaje

Avantajele gazduirii web pe windows sunt acelea ca se pot integra bazele de date MSSQL care de la un timp sunt considerate cele mai performante. Inca un avantaj este acela ca serverele windows suporta Active Server Pages care este dezolvat de catre cei de la Microsoft pentru paginile web dinamice. In ultima vreme ASP-ul ruleaza si pe Linux dar sa zicem ca “prefera” windowsul. Limbajul de programare pe care il foloseste ASP-ul este cel .NET in care baza lui consta intr-o colectie de scripturi cu care se pot face diverse site-uri performante dinamice relativ usor.

Serverele pe windows mai suport si MySql si PHP, dar nu se pot folosii 100% de acestea. Un alt avantaj pentru cumparatorul de gazduire web este acela ca serverele sunt foarte scumpe. Ganditi-va ca fiecare client isi cauta planul de gazduire web potrivit pentru site-ul sau si sa fie cat mai ieftin. In ultima vreme foarte multa lume a inceput sa ofere gazduire web, dar majoritatea serverelor nu sunt bine configurate si administrate. Ca un viitor client putem sa gasim o firma “neserioasa” si sa cumparam gazduire web de la acestia, ieftin si satisfacator nevoilor noastre.

Ceea ce nu stim noi este ca multe firme au probleme cu serverele lor si asta poate sa rezulte in downtimuri lungi, iar daca site-ul nostru va fi de calitate, poate sa ne afecteze financiar pe noi. Cand spuneam ca serverele pe windows sunt scumpe si ca asta este un avantaj, vroiam sa atrag atentia ca firmele care ofera gazduire de acest tipĀ  au o credibilitate mai mare, dar bineinteles, asta nu inseamna ca firmele care nu ofera gazduire pe windows nu sunt bune. Gazduirea pe windows se poate administra usor si cu putina experienta, dar pe cumparator nu il priveste acest lucru pentru ca se vor ocupa cei de la firma respectiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *