by

O vizita in Nessebar, Bulgaria

Aceasta cocheta si mica localiate de pe litoralul bulgareasc este o imbinare perfecta dintre liniste si istorie, cum nu veti mai gasi in alta parte pe tarmul Marii Negre. Mica asezare face parte de peste 25 de ani din patrimoniul UNESCO, iar in cazul in care veti alege sa o vizitati, din momentul in care veti ajunge aici, veti simti cei 3000 ani de istorie, peste tot in jurul dumneavoastra.

Imaginea insulei pe care se afla acest orasel si felul in care este legat de continent, vor fi niste amintiri coplesitoare pe care nu veti avea cum sa le uitati. Nessebar reprezinta in mod clar, felul in care Bulgaria a stiut sa profite de pe urma istoriei si de pe cea a traditiilor din punct de vedere arhitectural.

Aceasta localitate cu iz pescaresc va pune la dispozitie spatii de cazare cu un raport pret calitate foarte avantajos, de care va veti bucura in fiecare minut din vacanta dumneavoastra.

In momentul in care Nessebar-ul a fost inclus in patrimoniul UNESCO, au fost reamenajate toate cladirile, fara insa sa se afecteze stilul.

Nessebarul este considerat orasul bazilicilor si bisericilor, deoarece are cele mai multe astfel de constructii pe cap de locuitor. Cea mai renumita biserica este Sf. Sofia, nume care a fost imprumutat de la cea mai mare catedrala a Constantinopolului, si ale carei ruine trebuie sa reprezinte unul dintre punctele principale ale unei vizite in aceste locuri istorice.

Micul oraselul merita vizitat si cu siguranta in momentul in care o veti face veti ramane impresionat de aspectul medieval al acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *