by

Prietenul fara bani din gasca

Toti il avem in gasca pe acel prieten care nu reuseste niciodata sa se ajunga cu banii de la un salariu la altul, care imprumuta mereu bani si care traieste pe picior mare cateva zile, dupa care moare de foame pana ia salariu din nou. Nu stiu daca se intampla si la voi sau nu, dar l-am regasit in mai multe grupuri pana acum. El are nevoie mereu de bani, nu se ajunge cu banii niciodata, dar e mereu prezent la orice petrecere, se imbraca mereu bine si are mereu bani pentru plecari la mare sau la munte. Prietenul care niciodata nu lipseste de la o plecare peste granita, dar care are rate in urma la banca.

Sa nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu nimeni, dar nu consider normal sa trebuiasca luna de luna sa imprumuti astfel de persoane, doar pentru ca ei nu reusesc sa-si calculeze singuri banii si nu pot sa-si faca putina ordine in calcule. Nu sunt genul care sa nu aiba banii. Bani au aproape mereu, doar ca niciodata nu reusesc sa-si calculeze cheltuielile sau cheltuie mai mult decat au in buzunar.

02friendsBinenteles ca si ei merita sa se distreze, dar cred ca ar fi mai usor pentru fiecare dintre ei sa ia unĀ imprumut rapid online, mai ales ca acum se poate obtine atat de usor, decat sa stea sa imprumute de la prieteni. Nu ar mai sta nimeni sa le tina socoteala si ar plati cativa zeci de lei in plus la salariu, astfel incat sa poata deveni mai calculati in timp. Daca ar fi ceva complicat as intelege, dar acum poti lua foarte usorĀ credit doar cu buletinul, asa ca nu mai este o problema atat de grava sa iei un imprumut fara ca prietenii sa afle.

Pana una alta, peste aproximativ 2 luni urmeaza sa plecam la Amsterdam si binenteles ca al nostru amic e cu noi aici. El e distractiv si amuzant, mai ales ca iti dai seama imediat ca e zapacit si ca nu isi calculeaza niciodata banii bine. Presimt ca incepand cu a 3-a zi (din cele 5 care le vom sta), va incepe sa ne ceara bani pentru mancare si bautura. Asa se intampla absolut de fiecare data, dar are el un fel al lui de a cere, de parca nu ai cum sa nu-i dai. Binenteles ca tii da inapoi cand ajungi in Bucuresti, dar trebuie sa-ti iei o marja de 10% cheltuieli neprevazute, care aproape de fiecare data sunt … el.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *