by

Televizoare, laptopuri si smartphone-uri

Nu este un anunt de bazar, este doar o analiza a celor mai populare produse de tehnologie din casele romanilor la acest moment. Aproape 80% din romani au in casa cel putin unul din cele 3 dispozitive de mai sus, fie ca vorbim de mediul rural sau urban. In mediul urban ponderea este de peste 98%, ea fiind adusa in jos de zonele mai putin dezvoltate din tara noastra, acolo unde nu reusim sa gasim inca un televizor sau in telefon mobil.

Cand vine vorba de televizoare, cel mai intalnit brand este Samsung, care reuseste sa se mentina in topul preferintelor romanilor de aproape 3 ani, perioada in care au scos cele mai interesante modele de volum, aici referindu-ne la cele de 81 cm si 102 cm. Nici Panasonic nu sta foarte rau, fiind pe locul 2 in preferintele posesorilor de televizoare de la noi din tara. Chiar citeam zilele trecute cateva review-uri despre Panasonic gasite aici: http://tv-review.ro/panasonic/, fiind destul de uimit cat de bine sta acest brand din punct de vedere al functiilor. Analizand chiar si site-ul brandului, vedem cele mai interesante televizoare Panasonic, pozitia 2 fiind una meritata. Pe locul 3 este o lupta intre Phillips, LG si Sony, acestea fiind branduri foarte cunoscute de romani.\

Cand discutam despre laptopuri, se pare ca cei mai multi dintre romani prefera brandurile Asus si Lenovo, acestea fiind cele mai populare. Lenovo a cunoscut o ascensiune fulminanta in ultimii ani, reusind sa se impuna prin modele foarte bune calitate / pret. Asus este deja un nume in acest domeniu, asa ca nu a fost nevoie de nici o prezentare. In randul celor pasionati de jocuri, Asus tine capul sus prin modelele sale Asus Rog.

Cand vorbim de telefoane mobile, mai exact cele de tip smart, acestea nu mai sunt de mult un moft, devenind o necesitate. Cele mai cunoscute branduri sunt cu siguranta Samsung si Iphone-ul celor de la Apple, fiind o lupta continua intre cele 2. Apoi urmeaza o lista de branduri precum Motorola, Sony sau chiar brandul romanesc Allview, foarte accesibil si cu functii destul de bune pe modelele de top ale acestora. Samsung reuseste sa detina inca suprematia, mai ales datorita sistemului de operare Android, dar si pentru modelele lor foarte reusite, precum Samsung Galaxy S6,S7 sau chiar S8, ori modelele Note.

Indiferenta de modelul de televizor, laptop sau telefon mobil, fiecare roman trebuie sa stie ca timpul pe care il aloca acestora trebuie sa fie echilibrat si cu celelalte activitati, astfel incat sanatatea sa ramana in cele mai bune conditii. Cunoastem cu totii persoane care petrect cel putin 10 ore pe zi in fata pc-ului, televizorului sau a telefonului mobil.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *