by

Vacanta in Ankara

Cu orașe cufundate în istorie, plaje rurale și frumoase, o vizită în Turcia promite o vacanță fermecată. Ofertele sunt diverse, cum ar fi ruinele antice din Efes către stațiunile de pe plaja de lux de-a lungul Mării Egee va va încânta și captiva cu siguranta. Istanbul, odată capitala Imperiului Bizantin și Otoman, este implicat in cele mai multe planuri de călătorie.

Image result for Ankara
Capitala Turciei, Ankara , este un întins oraș modern inconjurat de clădiri guvernamentale, întreprinderi comerciale, universități și ambasade străine. Situat chiar în centrul țării și a regiunii Anatolia, Ankara este un nod important de transport, care leagă călătorii către alte destinații importante din Turcia. Orașul în sine oferă o scenă plină de viață arte și cultură , cu o concentrație mare de muzee, inclusiv Muzeul Civilizațiilor Anatoliene.

Image result for Ankara
În 2015 pașii m-au purtat pentru câteva saptamani în capitala Turciei, Ankara, in urma unor oferte turcia foarte atractive. În urmă cu exact 100 de ani, acest mic târg de provincie din podișul Anatoliei număra nu mai mult de 50.000 de locuitori. Și totuși, mărețul Mustafa Kemal supranumit Ataturk (acest nume inseamna tatal turcilor) și considerat a fi “zeul” Turciei moderne. Deși in prezent populația Ankarei este estimată undeva între 6 și 8 milioane, în funcție de cât de mare este considerată zona metropolitană, totuși orașul nu mi-a creat senzația de aglomerație. Poate și pentru că este foarte întins pe câteva coline, creându-se astfel senzația de spațiu.

Image result for Ankara
Principalele obiective turistice sunt Moscheea Kocatepe (finalizata în 1989 și care poate găzdui simultan 50.000 de credincioși), Muzeul de Etnografie, Muzeul Civilizațiilor Anatoliene, Muzeul Războiului de Independență, Coloana lui Iulian, Băile Romane, Casa Memorială și Mausoleul lui Mustafa Kemal Ataturk și bineînțeles Citadela Ankara, formată din orașul vechi și fortăreața Kalesi. Personal am fost mai mult interesat să vizitez Muzeul Aviației.

Image result for Ankara

Din păcate vizita mea în Ankara a fost o vizită de lucru și nu una turistică, motiv pentru care și timpul liber a fost extrem de limitat, nepermițându-mi să vizitez prea multe. Daca aveti cel putin o saptamana de concediu la dispozitie va recomand cu drag sa nu ratati acest minunat oras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *